

Purina Veterinary DRM (derm formula) 3 kg Canine
Purina Veterinary DRM (derm formula) 3 kg Canine
WSKAZANIA
• Atopowe zapalenie skóry
• Alergiczne pchle zapalenie skóry (APZS)
• Nieprawidłowe reakcje na pokarm w przebiegu
alergii pokarmowej i nietolerancji na pokarm
• Zapalenie ucha zewnętrznego
• Pomoc żywieniowa w procesie gojenia ran i skóry
• Choroba zapalna jelit (IBD)
• Przewlekła biegunka
• Dieta eliminacyjna
PRZECIWSKAZANIA
- BRAK
ZNACZENIE KLINICZNE I CHARAKTERYSTYKA DIETY
• Zwiększona zawartość białka wysokiej jakości Kluczowy składnik odżywczy niezbędny w procesie
regeneracji skóry, utrzymania jej w zdrowiu i procesie
gojenia - wytwarzanie fibroblastów i kolagenu
• Ograniczona ilość wyselekcjonowanych Minimalizuje ryzyko nieprawidłowych reakcji
źródeł białka na pokarm i podniesienia progu świądowego
• Zwiększona zawartość argininy Odgrywa kluczową rolę w gojeniu ran
• Zwiększona zawartość EPA i DHA Przyczyniają się do zmniejszenia ilości eikozanoidów
związanych z procesem zapalnym. Wspomagają
barierę ochronną skóry. Ograniczają utratę wody
przez skórę
• Optymalny poziom cynku i witaminy A Wspomagają wzrost włosów i ich odbudowę,
a także integralność skóry i jej naprawę
TYPOWA ANALIZA
Woda . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8,5 %
Białko ogólne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30,0 %
Tłuszcz surowy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19,0 %
Popiół surowy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8,0 %
Włókno surowe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3,0 %
Wapń . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,4 %
Fosfor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,0 %
Sód . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0,39 %
Potas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0,97 %
Magnez . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0,15 %
Cynk . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 180 mg/kg
Kwas linolowy . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1,4 %
Kwasy tłuszczowe omega-6 . . . . . . . . . . . 1,5 %
Kwasy tłuszczowe omega-3 . . . . . . . . . . . . 1,2 %
E.M. (2) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 4,24 kcal/g
Witamina A . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23000 IU/kg
Witamina D3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1200 IU/kg
Witamina E (α-tokoferol) . . . . . . . . 220 mg/kg